Bilde av dataskjerm som viser koding av dataspill,

Hvorfor spillprogrammering hos Høyskolen Kristiania?

Spillprogrammering passer veldig bra for deg som liker en utfordring! Hos oss får du bruke kunnskapene dine til å løse utfordringer underveis. 

I dag er teknologi en nøkkelingrediens i alle disipliner, bransjer og fagområder. Høyskolen Kristiania har utdanninger innen svært ulike fagområder, og som student får du delta i tverrfaglige diskusjoner og samarbeid allerede i studietiden.

– Hos oss brenner våre studenter for teknologi og ivrer etter å skape løsninger.

Skaperkraft, kommunikasjon og forskning står sentralt på høyskolen, og dette gjør at studentene får med seg en unik tverrfaglighet, sier dekan for teknologi, Tor-Morten Grønli.

Studiehverdagen ved spillprogrammering

Foreleserne ved spillprogrammering er engasjerte fagfolk som er lett tilgjengelige for deg. Studieprogrammet er som de andre ved Høyskolen Kristiania, praktiske og med mye prosjektarbeid. Det passer bra for deg som vil lære på en praktisk måte, og jobbe slik spillprogrammerere faktisk gjør i arbeidslivet. Ikke minst gjør denne praktiske utdanningen deg mer rustet til å delta i, og lede, IT-prosjekter!

Men best av alt, mange av studentene ved spillprogrammering studerer det de virkelig liker og er interessert i. Da føles det som fritid og skolearbeid går i ett, forteller spillprogrammeringsstudent Peter. Se filmen med Peter og programansvarlig for spillprogrammering Kjetil Raaen, her:

Møt faglig studieleder og student Peter

Tre år med teknologi, spill og praktisk læring

Første året er felles for alle studentene på teknologi. Dette gir alle studentene en grundig innføring i datateknologi og programmering - akkurat det du trenger for å lage spill. Etter dette får du jobbe enda mer med det spillprogrammering spesifikt.

Studentene får jobbe med matematikk for å simulere virkeligheten, og ytelsesfokusert programmering for å få alt til å “gå glatt”. I tillegg lærer du om kunstig intelligens for spill, matematikk og 3D-grafikk.

Foto av student med VR-maske og kontroller.

Fremtidens arbeidsmarked vil ha teknologer!

Spillprogrammering gir ikke bare den beste muligheten til å jobbe med spill. Ferdigutdannede spillprogrammerere ved Høyskolen Kristiania jobber blant annet med regnskapssystemersimulatorer, som IT-konsulenter og systemutviklere.

Du kan også ende opp med å jobbe i programmererstillinger, i både store og små spillfirma.

– Teknologi er ikke lenger kun en spesialisering. Teknologi er en premissgiver og tilrettelegger, som brukes i alle bransjer. Nettopp derfor er det i et økende digitalisert samfunn svært sentralt å besitte kompetanse til ikke bare å kunne benytte teknologi, men faktisk å være arkitekten og utøveren som skaper fremtidens løsninger, forteller Tor-Morten Grønli.

Flere og flere ønsker en utdanning innenfor IT og teknologi - og nettopp derfor tilbyr vi totalt seks bachelorutdanninger innenfor feltet. I 2017 var det en 30 prosent økning av søkere til IT-studier, sammenliknet med i fjor. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er en av dem som gleder seg over at dagens unge velger teknologiske utdanninger.

– Vi trenger flere som ikke bare forstår seg på den digitale verden, men som også kan være med på å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy, forteller Isaksen tidligere i år.

– Mange av fremtidens utfordringer vil måtte løses med smart bruk av teknologi, og det er derfor vi (Kunnskapsdepartementet, red. anm) også har prioritert teknologifag, sier Isaksen til Dagens Næringsliv denne uken

Foto av studenter som studerer spilllaging

Studér med dine fremtidige kollegaer

Her på Høyskolen Kristiania oppfordrer vi til tverrfaglighet, og ofte får studentene prosjekter der de er nødt til å samarbeide på tvers av linjene. Hvorfor er det så viktig? Jo, fordi vi vet at når studentene er ferdige med studiene, er det akkurat slik arbeidshverdagen deres vil være.

Som student ved spillprogrammering er det ikke utenkelig at du i løpet av et skoleprosjekt får jobbe med 3D-grafikk, interaktivt design eller digital markedsføring. Forrige semester hadde studenter fra samtlige studieprogram, samt fem til, et samarbeidsprosjekt for DNB.

Norges største finanskonsern DNB mente studentene hadde laget så imponerende løsninger, at de fikk komme til deres hovedkontor i Barcode og presentere det de hadde laget.

Industribachelor

Vil du jobbe og tjene penger hos en relevant bedrift mens du studerer? Da er kanskje industribachelor noe for deg!

Da har du muligheten til å ta en bachelor på fire år, i tillegg til at du får 1,5 års relevant arbeidserfaring. Foreløpig er det få plasser på industribachelor, så det er studentenes presentasjoner de fire første semestrene som avgjør hvem som får ta industribachelor.