På Anatomisk læringssenter

Første post på programmet var Anatomisk læringssenter.

– På Anatomisk læringssenter skulle vi blant annet øve på muskelnavn. Vi fikk en liste over dem på latin, og skulle finne ut hvilke muskler det var, sier John Hornslien.

– Vi fikk se på forskjellige organer og muskler. Det var fint å se modeller av ting, og ikke bare et bilde i en bok, legger Martine Gulliksen til. 


Etterpå tok elevene turen til Fysiologisk testlab, hvor de fikk teste ut skolens fasiliteter for kondisjon- og sirkeltrening, styrketrening og lignende.

Her fikk vi informasjon om fysiologiske tester, og en i klassen vår testet maksimalt oksygenopptak, sier John.

– Det var kult å se hvordan det foregikk, synes Mats Hansen.

– I tillegg snakket lærerne her om viktigheten av slike tester.Sitter igjen med mer kunnskap 

– Jeg synes det var veldig kjekt at vi fikk prøve oss på ting, og ikke bare høre om det. Det virker som at skolen har litt fokus på å kombinere det praktiske og det teoretiske, og det liker jeg, sier Patrick Hemstad. 

– Det virker som at fasilitetene her er gode. Jeg tror de som ønsker seg i denne retningen får mye mer ut av et skolebesøk enn å bare snakke med noen på stands, legger Patrick til.

Sitter igjen med mer kunnskap

– Jeg synes det var veldig kjekt at vi fikk prøve oss på ting, og ikke bare høre om det. Det virker som at skolen har litt fokus på å kombinere det praktiske og det teoretiske, og det liker jeg, sier Patrick Hemstad.

– Det virker som at fasilitetene her er gode. Jeg tror de som ønsker seg i denne retningen får mye mer ut av et skolebesøk enn å bare snakke med noen på stands, legger Patrick til.

Etter en lunsjpause fikk elevene fra Lambertseter VGS informasjon om studieprogrammene i personlig trening og fysisk aktivitet og ernæring. Vi fikk vite en del om skolen, hvordan undervisningen foregår og sånt, av en student her. Jeg likte å få vite hvordan det er å gå her, gjennom en students øyne, sier Martine.

Fra venstre: John Hornslien, Martine Gulliksen, Mats Hansen og Patrick Hemstad.

På spørsmål om hva som var kulest med skolebesøket er meningene noe delte.

– Anatomisk læringssenter var veldig kult å besøke. Den skal visstnok være blant landets beste, og det er jo ganske kult, sier John.

– Samtidig var jo fysiologisk testlab kul da! Det var spennende å se oksygenopptak-testen, legger Mats til. Alt i alt virker elevene fra idrettslinja veldig godt fornøyde med skolebesøket!

Skrevet av Maren Olava Ask Hütt