Go to main content
Jakten etter nytt skolebygg
Jakten etter nytt skolebygg

I dag tilsvarer våre campus 45 000 kvm. På sikt trenger vi større plass

↳ Adm. dir. Solfrid Lind

Høyskolen Kristiania, som framover også inkluderer Westerdals Oslo ACT, er i vekst. Nå begynner jakten på et nytt skolebygg. 

Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT har per i dag campus på fire forskjellige lokasjoner i Oslo: campus Kvadraturen, campus Fjerdingen, campus Vulkan og campus Brenneriveien. – Regjeringen har lagt visse føringer for hvordan vi må tenke framover, og de har gitt klare signaler på at de ønsker større institusjoner, med mer robuste fagmiljøer. Det betyr at vi fremover også må vokse. Over tid vil det være naturlig at alle våre campus samlokaliseres. Det er rett og slett hensiktsmessig at vi er under ett tak når vi om tid og stunder skal bli et universitet. Nå skal vi gå i gang med å se etter nye lokaler, forteller administrerende direktør Solfrid Lind.

Ønsker nærhet mellom avdelingene

Rektor Trond Blindheim ser frem til å samle lokasjonene, spesielt for å drifte høyskolen enda bedre enn i dag. – Det er dyrt å være hver for oss, og det er ulemper rent praktisk. Vi ønsker nærhet mellom avdelingene, tverrfaglig samarbeid, slippe å hoppe på trikken når vi skal på møter, felles vakthold om natten, felles resepsjonstjenester, rimeligere rengjøring av lokaler, mindre strømforbruk, dele vaktmestertjenester og mye, mye annet, sier Blindheim.

Sonderer markedet etter nye lokaler

– Våre campus tilsvarer i dag cirka 45 000 kvm. Med ambisjonen om å bli enda større, og innen 2030 bli et universitet, er det klart at vi trenger større plass. Nå begynner arbeidet med å se etter en passende lokasjon. Vi vet ennå ikke om vi ønsker å leie, kjøpe, eller bygge eget, men vi er i gang med å sondere markedet, sier Solfrid. – Det å etablere et helt nytt skolebygg er noe som tar tid. Lang tid. Vi vet ennå ikke når dette prosjektet kan realiseres, men vi har et ønske om å være på plass i et nytt hjem innen fem til ni år. Det er langt frem, men alle prosjekt har en begynnelse. Også dette, avslutter Trond.

Fakta om jakten på nytt hovedbygg

  • Beliggenhet: Oslo sentrum innenfor Ring 3.
  • Krav til eiendom: Ca. 70.000 til 90.000 m2 fremtidsrettet undervisningsbygg.
  • Innflytting: Fleksibel innflytting innenfor perioden 5–9 år.