kinofilm
2. år Visual Effects utenfor campus Brenneriveien.

For første gang i Norge er studenter med på å ferdigstille en langfilm! I høst jobbet de heldige studentene på andre år Visual Effects, sammen med tre studenter fra 3D-grafikk, for å lage effektene til en spillefilm som kommer på kino til høsten. Det er en svært verdifull erfaring og ikke minst gull verdt på showreel’en deres – som er det som skaffer dem jobb.

– Filmen er «Benjamin Falck & Dødsdolken». Det er et stort langfilmprosjekt der vi har hjulpet regissøren med å ferdigstille filmen ved å gjøre effekter på rundt 15 sekvenser, forteller programansvarlig Hans Gunnar Brekke.

– Det var et ambisiøst prosjekt vi tok på oss, men en fantastisk mulighet for studentene til å bevise hvilke kvaliteter de besitter. I og med at filmen skal på kino så måtte vi levere bilder av høy kvalitet, forklarer han.

Kjøres som en vanlig bransjeproduksjon

Benjamin Falck

 – Jeg og min kollega Morten Moen kjørte denne produksjonen som en vanlig produksjon i bransjen, på samme måte som jeg har jobbet med Tippett i California og Weta på New Zealand, forteller Hans Gunnar, som har jobbet på store produksjoner som Hobbiten og Jungelboken. Morten Moen kom til Westerdals i fjor etter å ha jobbet 16 år i den norske VFX-bransjen. Han har jobbet på over 60 langfilmer, kortfilmer og tv-serier samt et utall reklamefilmer og har også vunnet en Amanda for beste visuelle effekter.

– Jeg opplever at det studentene leverte på denne produksjonen ikke står noe tilbake for det jeg er vant til i bransjen, sier Morten.

– I og med at dette er en faktisk produksjon som skal på kino var det ikke noe alternativ å gjøre en halvgod jobb. Vi pushet studentene hardt, men de leverte topp kvalitet. Det var også tydelig når vi fikk feedback fra regissøren.

– Vi kjørte «dailies» hver morgen, der vi så på arbeidet som ble gjort dagen før, og ga feedback. Hver fredag kom regissøren og så på det studentene hadde gjort. Da var det viktig at han var dønn ærlig, sier Hans Gunnar.

Imponerte regissøren

Julie Derlick og Lars Henrik Knapper Lunde er to av studentene som jobbet på produksjonen.

– Det var gøy å se at regissøren ble så fornøyd, forteller Julie.

– At det faktisk var regissøren som kom hit og ga oss feedback er helt unikt, legger hun til.

– Når han kommer inn, ser det vi har gjort og sier «Shit det ser bra ut!» er det veldig motiverende! sier Lars Henrik.

kinofilm
Visual Effects-studentene Julie Derlick og Lars Henrik Knapper Lunde utenfor campus Brenneriveien.

– Gøy å få jobbe med noe så stort

– Det har vært et veldig lærerikt prosjekt. Vi får et reellt innblikk i hvordan det er å jobbe på et ekte filmproduksjon, forteller Julie.

Hadde dere forventet å få jobbe med reelle filmer på studiet?

– Ikke egentlig! sier Lars Henrik.

– Ikke fort! Men det er veldig gøy å få jobbe med noe så stort, så tidlig i studieløpet, sier Julie. Begge hadde nettopp begynt på sitt andre studieår på det nyoppstartede Visual Effects-studiet da de fikk denne profesjonelle jobben.

Uvurderlig showreel-mat

– Når vi jobber med enkelt-shot i vanlige skoleprosjekter skjønner som regel ikke venner og familie hva det er vi driver med, så det skal bli fint å kunne vise dem en hel film, sier Lars Henrik.

Det blir veldig kult å gå og se resultatet av skoleprosjektet sitt på kino!

– Vi får også bruke denne filmen på showreelen som vi bruker når vi skal søke jobber, det er veldig verdifullt for oss, sier Julie. Du kan se «Benjamin Falck & Dødsdolken» på kino høsten 2018.