Interaktivt-design-Bransje-Kaare-Saatvedt
Kåre Saatvedt, kreativ leder i Dekode

– Hva driver Dekode med?

– Dekode er et kreativt teknologibyrå som spesialiserer seg på løsninger basert på WordPress. Vår kompetanse strekker seg fra idé, strategi, design og teknisk utvikling, til ferdig produkt, analyse og optimalisering.

– Hvordan er interaktivt design relevant for din bransje?

– Jeg ser på interaktivt design som selve grunnlaget for å lage gode digitale løsninger. Det er denne fagkunnskapen som brukes til å gi brukeren riktig informasjon og funksjonalitet til riktig tid. Det er alltid behov en løsning skal dekke. Dette er interaktiv designers ansvar å løse på en kjapp og intuitiv måte.

– Interaktivt design blir mer og mer viktig i en bransje i fortsatt rask utvikling. Er selv utdannet grafisk designer, men tenker at alt jeg nå jobber med, er interaktivt design. Gjør jeg grafiske design, er det nesten utelukkende for å forbedre det interaktive.

– Ser du noen trender bransjen eller faget nå?

– Enkelhet, fokus på det essensielle. Flatt design. Typografien har blitt veldig mye viktigere etter at vi har fått tekniske løsninger som gjør det mulig å bruke de fonter man ønsker. Det føles moderne å kun bruke ett typsnitt for en hel digital løsning.

– Modulbasert design (blokker), som enkelt fungerer responsivt på forskjellige skjermstørrelser, er vel også en trend. Og stor fontbruk på rene flater, samt å «si» en ting om gangen.

– Hva ser dere etter når dere skal ansette folk?

– Vi ser etter en god forståelse for hvilken informasjon som er viktig til enhver tid, og ut i fra disse tankene kunne designe det godt visuelt. Vi ser også etter forståelse av hvordan digitale løsninger fungerer. God gjenbruk av elementer, enkelhet, og detaljfokus.

– Tips til studenter?

- Tenk først hva som skal kommuniseres, sett opp brukerreiser, og design med dette som grunnlag. Hvilken informasjon til hvilken tid?

– Det er viktigere at løsninger fungerer, og fungerer godt, enn at det ser bikkjefett ut.

– Bli gjerne inspirert av hva andre lager, men de fleste løsninger har ofte helt egne behov. Det kan da være positivt å fri seg helt fra hva andre har gjort før deg.