Gjesteforelesning Visual Effects: Konseptkunstner Nikolai Lockertsen

I undervisningen forklarte Nikolai hvordan han bygger bilder fra thumbnails (skisser) til ferdige bilder. Studentene lærer for tiden om valører i emnet farge og design, hvor de arbeider med lys og skygge i gråskala. Samme teknikk bruker Nikolai når han lager thumbnails, før han legger inn farger. Han malte live for studentene i Procreate for å vise prinsipper og gi studentene tips underveis.

Misunnelig på studentene

– Jeg har fokusert på å fortelle og vise studentene hvordan jeg tenker når jeg bygger mine bilder. Jeg misunner denne gjengen som har muligheten til å studere en hel bachelorgrad i Visual Effects. Det å kombinere tegning og filmbransjen har tidligere vært noe man må reise til USA for å gjøre, forteller Nikolai. Det tar omtrent 15 minutter å lage en thumbnail, og et ferdigstilt bilde kan ta opptil to dager. Nikolai viste frem timelapse fra sine arbeider, og forklarte studentene underveis hvordan han jobber, som dette: https://youtu.be/SSvFvO108Rc. Du kan se flere eksempler på YouTube-kanalen hans her.

Gøy med Visual Effects-gjesteforelesning

– Jeg syns det er gøy å undervise ved Westerdals (nå Høyskolen Kristiania) fordi bransjen er ikke så stor, så det er gøy at en ny generasjon nå snart skal ut i arbeidslivet. Jeg vil gjerne være med på å gi andre det jeg selv ikke fikk, sier Nikolai.

– Nikolai er den beste vi har til lands. Han er en konseptkunstner av internasjonal klasse, med veldig høyt nivå. I tillegg er han veldig flink pedagogisk, forteller programansvarlig på Visual Effects Hans Gunnar Brekke.  

Inspirerte studenter

Studentene på Visual Effects får ofte gleden av å lære fra bransjeaktive gjesteforelesere, som fra Storm Studios og Storyline.

– Det er veldig lærerikt og motiverende å høre på Nikolai i dag, og se hvor langt man kan komme bare man jobber hardt nok, sier student Andrea.

– Jeg kunne godt tenke meg å jobbe med dette når jeg er ferdigutdannet, jeg er veldig glad i å tegne! Så derfor er det spennende og inspirerende å se på timelapse av hva Nikolai lager og hvordan, forteller student Silje.