Campus Brenneriveien

På Kuma i Oslo, kun et steinkast unna Vulkan, finnet du vårt mest intime undervisningsbygg. Her finner du greenscreenrom, arbeidsrom for VFX-studiet, samt verksteder og arbeidsrom for Maske og hårdesign-studentene. Om dagen kryr det av kunstneriske sjeler, og om kvelden er det et yrende natteliv i området. Rett og slett et sted som legger til rette for at kreative studenter skal trives. 

Fornyes uten å forfines

Med nytt gulv, vegger og nymalte undervisningsrom er det kun bærebjelkene som står igjen. Området langs Akerselva har en industriarv som gjenspeiles i alle byggene. Det har vært viktig for oss å bevare, slik at bygget fornyes uten å forfines. Brenneriveien er godt tilrettelagt for våre kunstneriske studenter og i tillegg til greenscreenrommet er det også klipperom, grov- og finverksted. 

Det er passende at det er noen av våre kreative utdanninger som har fått plass i denne gata, med dens lange historie for kunst og kultur. Allerede på 1850-tallet var det tekstilfabrikk der du nå finner Høyskolen Kristiania. 

Bærebjelke i en kreativ akse

Dagens Næringsliv skrev tidligere i år «Siste sveis fra Akerselva», og om Kuma som tidligere var preget av industri, som nå skal pulsere av kunst, kultur og uteliv. Lokalene i Brenneriveien 9 bevarer historien i bygget og området, og gjenspeiler områdets utvikling.

Vanskelig å finne frem på Høyskolen Kristiania? 

Brenneriveien er bare ett av våre mange undervisningsbygg i hovedstaden. For nye (og noen gamle) studenter kan det være utfordrenende å finne frem, eller huske hvilker studier som hører hjemme hvor. For dem har vi en gledelig nyhet: vi har samlet alle bygg og campuser i én oversikt