Fem HK-studenter på besøk hos Skanska
Fra venstre: Steffen Øvre, Jo Anders Alm Thoen, Pegah Khademi, Anton Phu Nguyen, Kaja Kristoffersen

I april arrangerte Linjeforeningen for HR og personalledelse en casedag hvor Skanska presenterte en utfordring knyttet til strategisk bemanningsplanlegging.

Alle gruppene som deltok konkurrerte mot hverandre om å presentere den beste løsningen for Skanska. Belønningen var å tilbringe en dag på hovedkontoret til Skanska i Oslo og presentere løsningene for HR-ledergruppen.

To grupper ble kåret som vinnere, og en av vinnerne, HR-student Jo Anders Alm Thoen vil dele noen erfaringer rundt dagen sin hos Skanska. Hvordan var det å presentere løsningene sine for toppledere hos Skanska?

Hjemme hos Skanska

Vi møtte opp i Lakkegata 53 den 12. juni på Grünerløkka i Skanskas splitter nye lokaler. Det var grønne planter hengende fra veggene, designerstoler og topp moderne løsninger på alt.

Kaffen bestilles fra en iPad og arbeidsplassene er ikke faste, men aktivitetsbasert.

Det vil si at dersom du ønsker å samarbeide med noen kan du sitte en plass - og om du ønsker fred og ro kan du sitte en annen plass. Mye tydet på flate og innovative strukturer.

Dagen var spekket med alt fra utprøving av AR/VR-briller (Augmented / Virtual reality) til presentasjoner om eiendomsutvikling og boligprosjekter.

HR og personalledelse-student Jo Anders Alm Thoen

Det å kunne ta i et reelt case fra Skanska og konkurrere med medstudenter var veldig givende. Noen ganger kan det være avslappende som HR-student og ikke måtte bekymre seg over å gjøre alt i henhold til pensum og heller la kreativiteten slippe løs kombinert med det vi allerede hadde lært.

Vi kom frem til et fremtidsrettet konsept hvor vi så mulighetene til å utvikle en «chatbot» med kunstig intelligens som anbefaler HR-avdelingen i Skanska hvordan man skal planlegge bemanningen for fremtiden i ulike prosjekter. Den andre gruppen hadde et mer jordnært konsept om interaktive kompetansesider som gir en helhetlig oversikt over bemanningen.

Stor interesse

Det som summet i bakhodene våre gjennom denne dagen var at vi til slutt skulle presentere løsningene våre overfor HR-ledergruppen. Det var en følelse av spenning som preget oss frem mot dette. Hvordan var det egentlig å presentere overfor HR-toppsjefer i et stort konsern som Skanska?

Første tanken min var å fokusere på hva budskapet var, og å finne en glede i det å få muligheten til å dele tankene våre rundt problemstillingen. De var genuint interessert i det vi hadde å komme med og i et øyeblikk virket det som vi var et dyrt konsulentselskap som skulle presentere forslaget sitt. Makkeren min Steffen Øvre har også delt noen refleksjoner rundt selve opplevelsen:

Det som var mest givende ved å presentere for HR-ledergruppen var egentlig hvilken interesse de viste overfor oss, det var utrolig gøy.

Det betyr veldig mye for oss som studenter å få muligheten til å vise seg frem i arbeidsmarkedet. Høyskolen Kristiania skal ha praksisnærhet og Linjeforeningen og Skanska sørget for at vi fikk muligheten til å utøve noe av det vi allerede har lært med vår egen vri. Skanska er en attraktiv arbeidsplass for mange og dagen vår hos dem ga oss veldig mye, men mest av alt en følelse av mestring.