• Navn: Kjersti Næss, Tonje Sydnes Salomonsen og Bianca Izabelle Øren
  • Fra: Sogndal, Stord og Ålesund
  • Studerer: Bachelor i markedsføring og salgsledelse og Bachelor i HR og personalledelse på Høyskolen Kristiania Bergen

Våren 2017 ble valgemnet Entreprenørskap innført for studentene i Bergen. Kjersti, Tonje og Bianca studerer markedsføring og salgsledelse, og HR og personalledelse i Bergen. Dette semesteret utvikler de bedriften Pårørendehjelpen.

Hva fikk dere til å velge valgemnet Entreprenørskap, og hva går dette ut på?

Entreprenørskap er noe som interesserer oss, siden det gir oss en flott mulighet til å utvikle våre kreative evner. Emnet handler blant annet om hvordan man skal starte virksomheter, og hvordan man realiserer ideer.

Vi har masse idemyldring i timene, med god dialog med foreleserne, som har bred kunnskap innenfor fagfeltet. Gjennom semesteret skal alle skal lage sine egne studentbedrifter.

Hva slags bedrift har dere valgt å utvikle, og hvor langt i prosessen er dere kommet?

Vi har valgt å utvikle et konsulentfirma gjennom sosialt entreprenørskap. Bedriften heter Pårørendehjelpen, og skal fungere som et støtteapparat for pårørende ved sykdom og dødsfall.

Vi ønsker å jobbe for at pårørende skal vite hvilke rettigheter og krav de har, bli godt behandlet og skape et miljø for trygghet.

Vi har gjort masse research, og vi har utviklet en nettside og plattformer på sosiale medier. Vi er godt i gang med å utrette en forretningsplan nå, som skal fungere som handlingsplanen vår fremover i prosjektet.

Om det viser seg at det er behov for denne tjenesten i markedet og kunder benytter seg av tilbudet, vil vi gjerne fortsette og videreutvikle ideen fremover. Vi er alle veldig engasjerte og brenner for psykisk helse.

Har dere møtt på noen utfordringer? Og hva liker dere best med faget?

Det er flere utfordringer med tanke på at dette er et stort og krevende prosjekt. Det er mange lover og regler som vi må ta stilling til innenfor rettighetene pårørende har krav på. Det vi liker veldig godt med valgemnet er at det tar oss utenfor komfortsonen vår.

Vi blir på en måte satt på prøve, og får føle på hvordan det virkelig fungerer ute i markedet. Så langt at det vært veldig givende og det er ganske praktisk satt sammen, noe som er gøy i en ellers vanlig studiehverdag.

Er entreprenørskap noe dere kanskje ønsker å fortsette med i fremtiden?

Ja, vi er noen kreative sjeler som brenner for å dekke behov som mennesker kan stå ovenfor i hverdagen. Vi ønsker å skape arbeidsplasser for flere mennesker ved å utvikle nye virksomheter som engasjerer samfunnet på en god og positiv måte.