Karoline Haakonsen skrev masteroppgaven sin om Nøgne Ø - etter studietiden fikk hun fast jobb hos dem.

To år på master i markedsføringsledelse. Masse tid og krefter ble investert. Var det verd det?

– Absolutt, masterstudiet var det er de tøffeste og beste årene som student. Jeg møtte utrolig mange ressurssterke og inspirerende folk og fikk en utvidet arbeidskapasitet.

– Arbeidsmengde og arbeidsmetodene er det som utgjør de praktiske forskjellene på en bachelor og en mastergrad. På masternivå er også pensum er mer omfattende og forelesningene knyttes opp mot praktisk arbeidsliv.

Du skrev masteroppgaven din om Nøgne Ø og fikk så jobb der. Hvordan skjedde det?

– Jeg har skrevet oppgaver om Nøgne Ø gjennom hele studietiden. Det har i flere år vært en merkevare jeg har hatt stor interesse for å bli bedre kjent med.

– Jeg har brukt både bachelor- og masterstudiene som verktøy for å bli kjent med bedriften, hvor jeg hele tiden har hatt håp om fremtidig ansettelse i bakhodet. Det viktigste for meg var å være profesjonell, holde Nøgne Ø oppdatert om oppgavenes progresjon og være tilgjengelig for bedriften.

Hvordan var det å samarbeide med en bedrift?

– Ettersom Nøgne Ø var en bedrift jeg har samarbeidet med i flere år hadde jeg veldig åpen dialog med mine kontaktpersoner innad hos dem. Jeg var veldig ærlig på våre behov i forhold til masteroppgaven og avtalte alltid møter i god tid. Nøgne Ø er en veldig åpen bedrift og hjalp villig til med informasjon.

Jeg hadde vært i kontakt med store deler av organisasjonen før jeg sendte inn søknad, dette førte til at jeg følte meg komfortabel og sikker under jobbsøkingsprosessen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

– Jeg selger inn vår portefølje på restauranter og utesteder, lærer opp ansatte og skaper relasjoner. Hovedoppgaven min er å være en tilgjengelig kontaktperson for HORECA i store deler av Norge. Hver dag er ulik, jeg styrer min egen dag opp mot konkrete målsettinger jeg får fra min salgssjef.

Jeg gjør alt fra kundebesøk, personalopplæringer, ølsmakinger og andre typer arrangementer som ølfestivaler og konserter.

Jeg får reise rundt i store deler av Norge og oppleve masse spennende. Ingen dag er lik.

Husker du noe spesielt moro fra studietiden?

– Arbeidet med masteroppgaven og ikke minst mestringsfølelsen ved innlevering. Det er det morsomste og tyngste jeg har gjort i hele mitt liv. Hadde ikke byttet det bort mot noe, men er veldig glad jeg er ferdig. Det siste halvåret var en berg og dalbane.

Har du et tips eller to til studenter som vil jobbe med det samme som deg?

  1. Finn en bransje du finner spennende, jobb strukturert opp mot bedrifter og organisasjoner hvor man ser potensiale i forhold til jobbmuligheter.
  2. Ikke gi opp, av og til kan det lønne seg å banke på dører flere ganger. Vis at du virkelig vil inn i bransjen og vis at bedriften du ønsker jobb hos er førstevalget ditt.