Tora vant gull. Foto: Grafill

Tora Marie Norberg er faglærer og emneansvarlig ved Høyskolen Kristiania. Nylig gikk boken «Jeg elsker Norge», som hun både har skrevet og illustrert, til topps i kåringen av Årets vakreste Bøker, i kategorien Fagbok for barn og ungdom.

Foto: Grafill.no

Grafill står bak kåringen, som gjennomføres hvert år. Formålet med konkurransen er å hedre utøvere i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafiske designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Årets vakreste Bøker er den eneste konkurransen som hedrer den visuelle delen av bokbransjen.

Høytstående pris i bransjen

Gull i Årets vakreste Bøker er en av de høyeste utmerkelsene en bokdesigner/illustratør kan få i Norge, og for å stemme fram årets vinnere sitter det en jury bestående av erfarne fagpersoner.

I juryens begrunnelse sto det:

En detaljrikdom som gjennomgående evner å overraske leseren. På tross av fullpakkede oppslag oppleves boken ryddig og gjennomtenkt. Teksten er lett å lese og innholdet er en god blanding av seriøse fakta og humoristiske innslag.

«Jeg elsker Norge» er en kartbok hvor hvert oppslag tar for seg et fylke. Til sammen forteller boken en historie om landet vårt og gir små og store lesere knagger for å huske hva forskjellige steder er kjent for. Boken er utgitt på Figenschou Forlag.

Ansetter de beste

Instituttleder for Institutt for kreativitet og innovasjon, Casper Claudi Rasmussen, er full av lovord om Tora. –Det er utrolig gøy at våre ansatte utmerker seg på denne måten. Vi utdanner studenter til kreative yrker, og da er det fantastisk å vite at vi selv har ansatt de beste i bransjen. Å vinne priser i designbransjen er et uttrykk for høyt faglig nivå og nyskapende ideer satt ut i virkeligheten, sier Casper.