Ida Marie Svestad (nummer fire fra venstre, elgen ikke medregnet) fikk tilbud om å bli HR Generalist på IKEA Ringsaker allerede før hun var ferdig med studiene på Høyskolen Kristiania. Foto: Privat

Allerede da hun startet på HR og personalledelse på Høyskolen Kristiania i 2011, hadde Ida Marie ett mål for øyet: Hun skulle kapre jobben som HR Generalist på IKEA Ringsaker.

Foto av kvinne i IKEA-uniform.

– Etter tre hektiske, lærerike og morsomme år på Høyskolen Kristiania, fikk jeg tilbud om stillingen. Jobben var min allerede før jeg hadde levert bacheloroppgaven, smiler Ida Marie. Hun takker gode forelesere ved Høyskolen Kristiania og en relevant utdanning for at hun var rustet til å ta steget rett ut i arbeidslivet.

– Foreleserne var engasjerte og kunnskapsrike. Jeg synes det var bra at de hadde erfaring fra relevante jobber, noe som gjorde at de kom med mange eksempler fra arbeidslivet. Slik ble det mye enklere å koble teori og praksis.

– Det var også mange diskusjoner, og flere av studentene deltok aktivt - noe som gjorde at vi kunne lære av hverandre, forteller hun.

Få med deg: Slik sikrer du deg jobb etter studiene

Fikk jobbtilbud før hun var ferdig med studiene

En annen årsak til at Ida Marie fikk tilbud om jobb var at hun arbeidet målrettet mot stillingen helt fra hun begynte på høyskolen. I tillegg hadde hun erfaring som salgsmedarbeider på IKEA Trondheim før studiene.

– Jeg tror det også var viktig at jeg var litt «på» og sendte mail til de jeg kjente som jobbet med HR på IKEA for å få tips til hva jeg burde gjøre for å kapre jobben som HR Generalist. 

– Jeg sjekket også studiet sammen med en daværende kollega av meg, som jobbet som HR-sjef, og hun sa at det var relevante fag med tanke på en karriere innen HR, fortsetter Ida Marie.

Ikke bestemt deg? Se hele vårt studietilbud her

– Bra samhold mellom studentene

Hun har ikke angret et sekund på at hun valgte Høyskolen Kristiania i 2011. Ikke bare var det faglige nivået på foreleserne og forelesningene høye, studiemiljøet var også akkurat så bra som hun hadde håpet.

– Vi satt mange studenter sammen på biblioteket under hele semesteret for å hjelpe hverandre med oppgaver og i forkant av eksamener. Dette gjorde at samholdet ble bra og at man fikk gode venner som man også hang sammen med på fritiden.

– Det var også mange arrangementer i forbindelse med fadderuken, sommerfester, Hemsedal-turer om vinteren og studentpub nede i kjelleren, forteller Ida Marie.

I HR-stillingen på IKEA jobber Ida Marie med rekruttering, arbeidsrett, syke-oppfølging, kommunikasjon, kompetanseutvikling og personalsaker og mye mer.

– Alle disse emnene lærte jeg om under studietiden, og jeg følte meg klar til å ta fatt på disse oppgavene da jeg startet i jobben. Jeg hadde ledelse og personlig lederskap som valgfag, og der lærte jeg hvor viktig det er å ta lederskap og tørre å gå ut av komfortsonen for å nå sine mål.

Jeg trives kjempebra. Masse å gjøre og hektiske dager - akkurat slik jeg liker det.

Så du denne? Tenk på dette når du velger utdanning

– Anbefaler Høyskolen Kristiania

Til våren har tusenvis av unge planer om å begynne på nye studier. Ida Marie er ikke i tvil om at Høyskolen Kristiania er et godt valg.

– Det er en høyskole som blir mer og mer anerkjent for dyktige forelesere, relevante studier og flinke studenter. De fleste får relevante jobber kort tid etter studiet. En «moderne» høyskole som forstår hva bedrifter trenger, og legger opp studiene etter det, avslutter hun.