Bilde av Elise Askim (20) som studerer journalistikk og Yvonne Lindahl (26) som studerer interiørakitektur. I midten sitter Trine Kolsrud (22) student på PR og samfunnspåvirkning, Jonas Lian(24) studerer Reiselivsledelse og opplevelsesutvikling og Andreas Finstad (25) studerer PR og samfunnspåvirkning.
Opplyste HK-studenter: Fra venstre ser du Elise Gull Askim (20) som studerer journalistikk og Yvonne Lindahl (26) som studerer interiørakitektur. I midten sitter Trine Brun Kolsrud (22) student på PR og samfunnspåvirkning, Jonas Lian (24) studerer Reiselivsledelse og opplevelsesutvikling og Andreas Finstad (25) studerer PR og samfunnspåvirkning.

Vi spurte fem av studentambassadørene om hva de liker best med jobben. De var enstemmige: studieveiledningene!

Dette liker jeg best med jobben som studentambassadør:

Elise:  De gode samtalene med de som enda ikke vet hva de skal studere. Når det kommer en som har spørsmål om journalistikk tenker jeg "Yes!" for da har jeg mye på hjertet! Også liker jeg å jobbe på kontor, da. Da føler jeg meg voksen!

Yvonne: Jeg elsker å kunne veilede og hjelpe folk! Mange av spørsmålene jeg får hadde jeg selv, og da føles det godt å kunne være til hjelp for andre.

Trine:  Å kunne hjelpe andre. Jeg var selv usikker på hva jeg skulle bli, og nå kan jeg hjelpe andre som er i situasjonen jeg selv var i.

Jonas: Veiledningene. Det å kunne hjelpe andre til å ta et veldig viktig valg i livet sitt. Det er en viktig oppgave.

Andreas:  Det å veilede usikre mennesker inn i rett bane.

Følelsen av at jeg har gjort en forskjell for noen er fantastisk!

Dette får jeg oftest spørsmål om:

Elise: Opptakskrav. Mange er usikre på om de har høyt nok snitt, og blir lettet når de forstår at de får sjansen så lenge alle fag er bestått fra videregående skole.

Yvonne: Jobbmuligheter. Da svarer jeg at det handler om egen innsats og om hvilke kontakter du knytter under studiet. 

Karrieresenteret kan bidra mye her. De har en egen database som er en gullgruve for oss studenter!

Trine: Studentmiljøet. Vi har et supert miljø og de små klassene bidrar til det. I tillegg arrangeres det arrangementer på tvers av linjene i regi av Studentunionen.

Jonas: Hva man bli når man studerer reiselivsledelse. | Hva svarer du da? – Mye mer enn guide! Reiselivsledelse og opplevelsesutvikling er et ledelsestudium, og du får veldig god innsikt i internasjonale markeder og i ulike typer reisegrupper.

Andreas:  Opptakskrav. Det er mange som lurer på hva karaktersnittet fra videregående må være for å komme inn hos oss. Svaret er at du må ha besått alle fag, og jeg oppmuntrer alle til å møte opp i timene på VGS og stå på eksamen selv om man av og til kan miste motet. En 2-er er alt du trenger i fagene du synes er vanskelige.

  • Besøk oss på Åpen dag, torsdag, 9. mars

Det morsomste som skjer i løpet av studieåret er:

Elise: Fadderuken Into Campus var over all forventning. Det var noe helt annet enn russetiden. Kule, relevante artister og alt det praktiske gikk på skinner og var godt gjennomført. Fadderuken satt den sosiale standarden for den videre studietiden! Yvonne: Det er veldig gøy med temafester i regi av StudentunionenJeg gleder meg til Vinterfesten 2017 med Hollywood-tema!

Trine: Jeg liker de små, sosiale tingene min klasse finner på i løpet av året. Vi har ofte vors, tar en pils eller går på kafe. De små minnene som sammen gjør de store.

Jonas: Det gøyeste er valgfag. Jeg gikk Eventledelse og sponsing hvor klassen ble omgjort til en eventorganisasjon som planla og gjennomføre reelle eventer.

Andreas: Into campus gir en mulighet ikke bare for å ha det gøy, men også for å bli kjent med mange i sin nye klasse og også andre på høyskolen.

Dette kjennetegner studentene på HK:

Elise:  Alle er veldig engasjerte og har ambisjoner. Allerede mitt første semester smittet det over på meg. Jeg har blitt tøffere og vet jeg kan bli det jeg vil! Når jeg kommer på en ide tar jeg kontakt med de som kan hjelpe med å gjennomføre den.

Den gjennomføringskraften gjenspeiles i studentene på HK.

Yvonne: En som er livsglad og nysgjerrig, sosial og ambisiøs!

Trine: HK-studentene er åpne og sosiale.

Jonas: Medstudentene min er veldig inkluderende! En HK-student er uhøytidelig og sosial.

Andreas: Både medstudentene mine og de andre studentene på høyskolen oppleves som kreative, nysgjerrige og inkluderende. Jeg føler at alle kan være hvem de er. Det er plass til alle her!

Her ser du alle studentambassadørene i Oslo. Alle er eksperter på sine fagfelt, så når du booker veiledning møter du noen som studerer det samme som du er interessert i, eller som vet masse om studiet! Veiledninger og omvisning kan også bookes i Bergen og Trondheim.

Min favorittforeleser er:

Elise: Carl Erik Grimstadi Presseetikk. Han snakker fra egne erfaringer, og jeg lærer noe hver eneste time! Man må være våken, for han har mye på hjertet.

Yvonne: Det er så mange fine og flinke foreleselsere, men jeg vil trekke frem Jarle Fotland i Studiokurs. Han er ekstremt pedagogisk og snill og han er flink til å følge opp og hjelpe de som trenger det. Jarle er morsom og har en herlig personlighet.

Trine:  Nils Apeland i Kampanjestrategi. Han er fantastisk til å formidle og har alltid eksempler fra bransjen. Han får i gang diskusjoner og debatt i klassen.

Jonas: Rune Bjerke i Eventledelse og sponsing fordi han har så mange gærne ideer! Og er veldig flink på fagområdet sitt.

Andreas: Kjell Terje Ringdal i Retorikk er favoritten. Han legger frem pensum på en god og forståelig måte uten at han trenger å dumme det ned.

Kjell Terje Ringdal inkluderer alle aktivt i forelesningen på en artig og positiv måte.

Mitt favorittsted når jeg skal studere er:

Elise: Jeg studerer best hjemme. Med pysjbuksa på, espressomaskinen parat og med katten i fanget har jeg en veldig god studenthverdag på hybelen min!

Yvonne: Jeg liker godt biblioteket. Ellers sitter mye i atriet hvor det finnes flere sofagrupper og arbeidsplasser.

Trine:  Stillesalene på biblioteket. Fellesarealet egner seg godt til gruppeoppgaver, men stillesalene er topp når det skal konsentreres.

Jonas:

Biblioteket på skolen her. Der får man møte andre studenter, får innspill til oppgaver, vi deler erfaringer og hjelper hverandre.

Andreas: Cafe Sør er mitt go-to sted hvis jeg vil ta en kopp kaffe og jobbe med en oppgave alene. NB! Det blir litt bråkete på kvelden når det gjøres om til et utested!

Har du andre spørsmål om hvordan det er å være student på HK?