Studenter jobber med utarbeidelse av skisser

Norges kanskje mest innovative frisørkjede, Cutters, har siden oppstarten i 2015 skutt fart og etablert seg på det norske markedet. Med en voksende kundemasse og etablering av nye salonger over hele landet, fikk interiørstudentene i Bergen i oppdrag å styrke frisørkjedens profil. De skulle bidra til et mer folkelig konsept for Cutters.

Byråuke

Studentene fra første- og andrekull ble satt sammen i tre ulike byråer. De jobbet  sammen i team og får på den måten en god smakebit på hvordan det er å jobbe i bransjen.

I løpet av byråuka ble det jobbet iherdig med planer, skissering og utarbeidelse av konsepter, for tilslutt å kunne sitte igjen med et ferdig konsept innen tidsfristen. Innad i byråene er idemyldring, diskusjoner og kollektiv drøfting bare en brøkdel av hva som foregår.

Et av byråene drøfter og viser frem forslag innad i gruppen

– Studentene er stjernene!

–  Opplevelsen av å jobbe med et reelt kundeoppdrag kan ikke sammenlignes med noen annen form for læring. I følge flere av studentene anser de dette som en svært god metode, siden teorien blir omgjort til en praktisk problemstilling, forteller hovedlærer på interiørstudiet, David Coates.

Oppdraget bygger på en vinn-vinn-situasjon for alle parter, mener han. Egenverdien kommer studentene til gode, mens nytteverdien er det kunden som får.

– Kundeoppdraget avsluttes med at studentene skal presentere sine ferdigstilte konsepter for ledelsen i Cutters, en viktig erfaring å ta med seg når man skal ut i jobb! Det gjør at studentene sitter igjen med stort læringsutbytte og forståelse for hva som vil møte dem i en arbeidshverdag etter studietiden, sier han.

God læring med reelle kundeoppdrag

Interiørstudentene er enige. De synes det er spennende å få jobbe med reelle kundeoppdrag og samtidig knytte relasjoner til bransjen de snart skal ut i. – Vi måtte tenke veldig annerledes og ta hensyn til mange faktorer for å imøtekomme kundens behov og ønsker, avslutter studentene Camilla Bringeland og Kaia Skistad Andreasen.

Skrevet av: Edvard Båtnes Molvær, studentambassadør ved Høyskolen Kristiania Bergen.