Nettstudent Silje sitter og ser på en kopp

Er det stor forskjell fra å gå på en fysisk skole?

Ja. Du bestemmer dine egne studietider, når du skal levere oppgaver og har stor frihet. Du har heller ikke et klasserom med nye mennesker, eller forelesninger i store saler. (Forelesninger er på PC-en i stedet)

Får man egentlig gjort noe?

Ja, absolutt! Men det tar nok litt tid å "komme inn i det". Så fort man er det, går det som en drøm! Eller, nesten i alle fall. Er jo mye jobb som skal leveres! 

Har du lærer?

Ja, jeg har en veileder i hvert kurs. Veilederen kan jeg maile spørsmål til og jeg får utfyllende svar på oppgavene jeg sender inn. 

Kan du studere hvor som helst?

Ja, så lenge jeg har en PC/Mac og Internett! I høst sendte jeg for eksempel flere oppgaver da jeg var i Frankrike.

Er det veldig vanskelig, og må man være strukturert?

Nja, det er ikke mer vanskelig enn det er å være student generelt. Det krever jo uansett at man jobber hardt og er strukturert. Men man må nok være litt ekstra streng når man er nettstudent, fordi opplegget er veldig opp til en selv.

Kjøper du bøker selv?

Ja, enten låner jeg på biblioteket, kjøper brukte bøker via ibok.no, eller på Adlibris!

Er det ikke kjedelig å bare være hjemme og studere?

Hvis jeg bare hadde vært hjemme hver dag, helt alene - så hadde det kanskje vært det. Men jeg bor heldigvis sammen med noen, og passer på å variere "kontoret". For eksempel på kafé, biblioteket eller på hytta. Jeg merker at jeg jobber aller best alene, men det er også hyggelig å ha en studie-date med andre.

Bilde av en kopp