– Kombinasjonen av veiledere som både har et bein i arbeidslivet og ett i akademia, er unikt for Høyskolen Kristiania Nettstudier, sier Arne Johan.

Det er noe eget ved sørlendinger. De har en evne til å begeistre bare de åpner munnen og de bløde konsonantene slipper ut. Arne Johan arbeider som administrerende direktør i attføringsbedriften Avigo i Lillesand. Han har skaffet seg ledelseserfaring fra så ulike felter som bank, luftfart og iskrem, og i over ti år har han også veiledet studenter hos Høyskolen Kristiania Nettstudier, og fulgt flere hundre studenter gjennom oppgaveskriving og frem til eksamen. 

Hvorfor er du som veileder viktig for studenten?

– Min jobb som veileder er å gjøre studenten god. Jeg bruker å sammenligne meg med en gartner, som får studentene til å blomstre. En som oppmunter, en tilroper, som løfter studenten videre ut i fra det ståstedet han eller hun har. – 

Hva gjør du for å få god kontakt med dine studenter?

– Vi har kontakt gjennom kursportalen Luvit og på e-post. Jeg gir studentene mine konkrete kommentarer på oppgavene, da jeg ikke er så glad i generelle tilbakemeldinger. Dessuten ser jeg innsendingene i sammenheng, og er oppmerksom på utviklingen fra oppgave til oppgave. Det er alltid gøy å se når folk utvikler seg og gjør det bedre. Jeg prøver dessuten å svare raskt, både på oppgaver og e-post.

God tilnærming til faget

Selv om det er travle dager, synes Arne Johan det er en stor fordel at han veileder innenfor det han jobber med til daglig. – Det at jeg ikke bare jobber med teori, slik man gjør som fulltidsansatt på en høgskole, gjør at jeg får en helt annen nærhet til faget, forteller Arne Johan. – Jeg tror denne kombinasjonen, av veiledere som både har et bein i arbeidslivet og ett i akademia, er helt unikt for Høyskolen Kristiania Nettstudier, sier Arne Johan.

Hva er fordelene ved å studere på nett?

Arne Johan mener den største fordelen med å studere på nettet er at du kan ha flere baller i luften på samme tid. – Mange av studentene mine er mellom 35-45 år, har bra jobber og familie, samtidig som de brenner for å lære mer. Det er selvsagt hektisk, men de får gode resultater. Som veileder synes jeg det er ekstra viktig å være fleksibel, og svarer alltid ja hvis en student ber meg om utsatt innleveringsfrist. Husk at du lærer for livet, ikke for eksamen. Som leder, rekrutterer Arne Johan også nye medarbeidere. – 

Hva synes du er de største fordelene med å videreutdanne seg?

– Når jeg da ser på CV’en at de har videreutdannet seg, teller det i deres favør. Å ta etterutdanning i voksen alder sier mye om en person. At de ønsker å ta et steg videre, og ikke har lagt inn årene. Det er veldig kult, avslutter Arne Johan.

Arne Johan er veileder i kurset Ledelse.