Nå er det siste innspurt for mange studenter. Da er det godt å jobbe hardt frem mot eksamen, så man kan ta juleferie med god samvittighet! Her er noen studietips for inspirasjon:

1. Spis sunt.

Det er fristende med McDonalds-mat og smågodt, men dette kan være kritisk for energinivået og arbeidsinnsatsen. Prøv og finne sunn og billig mat, det finnes faktisk!

2. Les pensum. 

Les om igjen om du allerede har lest. Kikk i pensumbøkene hver dag. Les, les les! Det vil alltid være en fordel når du har eksamen. Selvfølgelig kunnskapen, men det gir deg også ro.

3. Fortell venner. 

La venner og familie vite at du har mye å gjøre på studiefronten, så slipper du dårlig samvittighet over å måtte si nei til og finne på noe.

4. Ta en studieuke.

Reis på hytta, på hotell, spa eller lås deg inne i leiligheten. Ta en uke hvor du bare tenker studier, mobilen får hvile og du konsentrerer deg 100 % om oppgaver og eksamensforberedelser.

5. Lær deg yoga.

5 minutter yoga før dagen starter kan gjøre at du slipper stress-smerter i nakke og skuldre. Sjekk YouTube og finn øvelser som gjør at du slapper godt av i kroppen.

6. Koble av.

Når du har vært flink og gjort det du skal, tillat deg å koble av. Les et blad, se en film eller gå på kino. Bare husk å begrense dette, så du ikke plutselig har begynt på en ny serie på Netflix som har 5 sesonger.

7. Mobil-regler.

Sjekk mobilen på morgenen, og ettermiddag/kveld. Unngå og sjekke den i løpet av dagen, det bare tapper deg for energi og ødelegger fokuset.

8. Studievenn.

Kjenner du andre som skal ha eksamen snart, eller må få gjort en oppgave? Møt hverandre på kafé eller hjemme hos en av dere. Kjøp inn sunn snacks og jobb sammen!

9. Noe å glede seg til.

Bestill en tur til Syden eller planlegg noe gøy etter eksamen er over. Da har du noe å glede deg til, noe å jobbe for. (I tillegg til følelsen av å ha fullført eksamen, da!)

10. Endre omgivelsene. 

Flytt deg til badet, jobb på senga, dra til besteforeldrene dine. Det kan være gøy å teste ut nye steder å studere, og plutselig finner du en ny og overraskende favoritt. Jeg jobber for eksempel bra i sofaen med dyne over meg, mens kjæresten ser på film (?!).

  • Silje (nettstudent)