YSITEAMET_PRESSEFOTO_1
Portrett foto av Vilde.

Maria Katarina Tyssebotn Michelsen fullførte nettopp sin bachelorgrad i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling, men har allerede mye å vise til. Hun har nemlig vært med å starte opp den globale klimakonferansen Young Sustainable Impact i Oslo.

Konferansen samler 20 unge gründere under 20 år fra 16 forskjellige land. Young Sustainable Impact sitt mål er å løse klimautfordringene verden står overfor. Deltakerne på konferansen er unge miljøengasjerte personer som allerede jobber med løsninger i sine egne land og har et ønske om å bidra med løsninger for fremtiden. Konferansen ønsker å skape bevisstgjøring rundt bærekraft, fornybar energi, grønn matnæring og smarte byer, og drives frem av unge studenter og entreprenører mellom 18-26 år. Konferansen har fått oppmerksomhet og støtte fra flere hold, blant annet DNVGL, Rema 1000, Future Leaders og ikke minst fra NHO.

– Ungdom er sentrale for å finne gode løsninger på de globale utfordringene vi står overfor. Vi setter pris på YSI sin utålmodighet for å finne nye løsninger gjennom entreprenørskap og innovasjon i næringslivet, sier NHO-leder Kristin Skogen Lund. 

En voksende engasjement

Marias interesse for bærekraftige bedrifter og løsninger vokste fram gjennom studietiden ved Høyskolen Kristiania. Allerede i første studieår startet hun selskapet Gaia Norway, et møtested for kvinner som ønsker å utvikle og utfordre seg selv. Selskapet som hun startet sammen med det som skulle bli hennes to beste venninner, gikk av med to priser i NM i studentbedrift i 2014.

Det å starte på Høyskolen Kristiania er den beste investeringen jeg har gjort i mitt liv til nå, forteller Maria.