Go to main content
Høyskoledirektør Solfrid Lind sammen med rektor Trond Blindheim gleder seg over gode søkertall i et tøft marked.Høyskoledirektør Solfrid Lind sammen med rektor Trond Blindheim gleder seg over gode søkertall i et tøft marked.
Administrerende direktør Solfrid Lind sammen med rektor Trond Blindheim gleder seg over gode søkertall i et tøft marked.

Rektor Trond Blindheim innrømmer det har vært stor spenning knyttet til søkertallene i år. – Vi har greid å holde god stand i den sterke konkurransen, til tross for at vi er en helt ny høyskole. I mange år har vi hatt rekordmange søkere og årets søkertall viser at Høyskolen Kristiania er omtrent på samme nivå som fjoråret. En reduksjon på 200 søkere sammenlignet med fjoråret er marginalt, forteller Blindheim.

Tøffere marked

Blindheim legger også til at når økonomien i Norge opplever dårligere tider går ofte studier innen økonomiske og administrative fag ned. Antall søkere til master har likevel en markant økning fra i fjor på 50 %. – Det er den samme tendensen vi ser nasjonalt på sammenlignbare studier, det er derfor gledelig at vår Master i markedsføringsledelse likevel øker i dette markedet og opplever stor vekst, sier han.

Fagskole øker

Fagskoleutdanningene har flest søkere så langt i år, med en økning på hele 8 %. – Som Norges største tilbyder av fagskolestudier, er jeg glad for at vi befester denne posisjonen. Vi ser også den samme utviklingen gjennom Samordna opptak at flere søkere seg til fagskoleutdanning. Det er gledelig, forteller Blindheim. Totalt har Høyskolen Kristiania 5.186 søkere mot 5.369 søkere i fjor, en reduksjon på 183 søkere (3,41 %). Antall søkere til master har en markant økning fra i fjor på 50 %. Helsefagene holder godt stand mens økonomiske og administrative fag har 300 færre søkere sammenlignet med i fjor. Blindheim understreker at søkertallene er foreløpige, siden Høyskolen Kristina har løpende opptak og at det fortsatt er mulig å søke om studieplass, men at søkertallet på dette tidspunktet er en tydelig indikator på hvordan det vil se ved studiestart i august.