Vivian1
  • Studerte: Grafisk design fagskole
  • Aktuell med: Er med i LAB3, et praksisorientert tilbud for nyutdannede studenter
  • Hva husker du best fra studiet? Det gode studentmiljøet!
Tempoet er mye høyere i bransjen enn på skolen!

Du er med i noe som heter LAB3. Hva er det?

LAB3 er et unikt praksisorientert tilbud for nyutdannede studenter innen grafisk design, interaksjonsdesign og 3D-animasjon. LAB3 får nyutdannede inn i jobb som et resultat av mye praksistid i de store og toneangivende Oslo-byråene. Etter bestått avgangseksamen kan man søke om plass i et fellesskap med gratis kontor på Sentralen i Oslo. Der tilrettelegges det for praksisplasser i mange ulike byråer. Her bygger hver og en opp sin portefølje og sitt nettverk, og man er jobbsøker samtidig som praksisarbeid kan settes på CV-en.

Er det noe spesielt fra studiene du føler at du allerede har fått bruk for?

Det jeg føler jeg har fått mest bruk for allerede er de grunnleggende designprinsippene, typografilære og programvareferdigheter. Summen av alt dette har gjort det mye enklere å utvikle seg i flere retninger. Mye takket være fagskolestudiet i Grafisk design, har jeg for eksempel lært meg After Effects på fritiden, som jeg fikk bruk for da jeg hadde praksis i TIDAL og Kitchen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

I LAB3 er vi enten i et byrå og følger byråets daglige rutiner, eller så sitter på Sentralen i Øvre slottsgate 3 i Oslo, og jobber med egne – og/eller med LAB3-kunder og oppdrag. Nå er jeg for eksempel praktikant som grafisk designer hos reklamebyrået Los&Co, i team med Frida, som tidligere gikk grafisk design på NKH i Oslo (Nå Høyskolen Kristiania). De kaller oss bare “designmatrosene”!

Los&Co er et bra byrå med flere store kunder, som er spennende for en fersk grafisk designer.

I tillegg ga de oss mulighet til å jobbe i team, som jeg ikke hadde prøvd tidligere. Det var veldig motiverende i seg selv å ha samarbeidspartner, spesielt med tanke på at jeg og Frida studerte i forskjellige byer og har ulike styrker.

vivian2
Vivian og Frida gikk begge på Høyskolen Kristiania, nå jobber de i team

Hvorfor tror du de ansatte nettopp deg?

LAB3 jobber for å få oss oppdaget og dermed ansatt, og skreddersyr praksisplasser til oss, slik at vi besitter best mulig kompetanse for å få optimal match med byrået vi utplasseres i.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut i Los&Co?

Dagene i Los&Co er varierte, hvor vi har drevet med alt fra store prosjekter om visuell identitet til morsomme Facebook-poster og ren reklameproduksjon. Vi starter gjerne dagen med å sjekke mail og ta imot en ny design-oppgaver eller jobbe videre med et prosjekt. Innimellom blir det også litt skravling med den superhyggelige gjengen i designavdelinga og noen runder innom kaffemaskina.

Er det noe du har blitt overrasket over, der ute i «bransjen»?

Tempoet er mye høyere i bransjen enn på skolen!

Hvordan fant du ut at det var design du skulle begynne med?

Etter at jeg forelsket meg i Adobe-pakken på videregående og skjønte at det er mulig å livnære seg av hobbyen sin. Heldigvis oppdaget jeg at grafisk design handler om mye mer enn å sitte foran skjermen å flytte på piksler i Photoshop.

Hva skjer videre etter at praksisplassen i Los&Co utløper?

Litt av spenningen med LAB3 er at man aldri helt vet hva som venter rundt neste sving. Jeg gleder meg til å se hva som skjer framover.

Har du tips til studenter som ikke har realisert drømmen om reklamejobb, hva bør de tenke på?

Oppsøk de miljøene du vil inn i og ikke vær redd for å ta kontakt med folk. La arbeidsgivere vite at du finnes.