Det er lett å sige ned i sofaen etter en lang dag på skolen. Vi vil nå gi deg noen tips til ting du kan gjøre utenom skoletid. Kanskje tipsene kan gjøre dørstokkmila noen kilometer kortere? 

Men, først må vi introdusere oss selv: Vi heter Anette og Natasha. Begge studerer Bachelor i HR og personalledelse på Høyskolen Kristiania i Bergen. Anette er bergenser, og Natasha østlending. 

Usikker på hva du skal studere? HR er utdanning for fremtiden

Kom deg opp i høyden

Noe av det vi liker best med Bergen er den korte veien til fjellene. Fløyen er en kort og enkelt tur. Restauranten på toppen er en ekstra bonus. 

Høyskolen_Kristiania_Bergen_by_studer.jpg
På Fløyen får du god utsikt over Bergen by.Foto: Høyskolen Kristiania

Er du interessert i å gå en lang tur med fantastisk utsikt, anbefaler vi at du tar beina fatt over Vidden. Inviter en god venn, og pakk nok mat og drikke. 

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss.

Du kan få frisk luft i lungene selv om energilagrene i kroppen ikke er helt på topp. Da kan du ta turen til en park. Nygårdsparken og Nordnes er fine steder å ta med en bok og pledd. 

Kreative impulser

Bergens gater er omringet av kunst. Vi anbefaler deg å ta deg en tur i Skostredet. Der vil du få en fargerik opplevelse av gatekunst. 

Litteraturhuset kan du spise en lettere lunsj, eller ta turen innom boksalongen. De arrangerer mange hundre arrangement hvert år, så her er det mye man kan få med seg.

Høyskolen_Kristiania_Bergen_by_studer-3.jpg
Du trenger ikke gå langt for å få kreative impulser.Foto: Høyskolen Kristiania

KODE kan du få kreative impulser fra design, musikk og kunsthåndverk gjennom en tid av historiske gjenstander, naturopplevelser og samtidskunst.

Noe godt i kroppen 

Trenger du påfyll av koffein? Da kan du ta turen til Bergen Kaffebrenneri. Atmosfæren er rolig og avslappet. På Chillout kan du se på på tur- og reiseutstyr samtidig som du drikker kaffe eller tar deg en skillingsbolle. 

Ønsker du noe godt i glasset kan du ta turen til Folk og Røvere. Stedet har uteservering i urbane omgivelser. Altona vinbar er også et godt alternativ. Her kan du nyte god mat og drikke i 400 år gammel rustikke omgivelser. 

Trenger du flere tips? Sjekk ut vår ultimate bergensguide

  • Hvorfor velge Kristiania?

    Høyskolen Kristiania har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger.
  • Les mer om Høyskolen Kristiania i Bergen

    Anerkjente studier for fremtidens arbeidsliv – i kunnskapsbyen Bergen har vi utdanningsløpene som får deg dit du vil.