Jørgen har vært fagansvarlig for utdanningen musikkdesign siden 2008, og før det underviste han i studioteknikk for musikkteknologistudentene ved NTNU. I tillegg har han jobbet i studio og spilt- og gitt ut musikk i duoen Orheim/Kaasin.

Hva handler fagskoleutdanningen i musikkdesign om?

Musikkdesign handler i størst grad om å komponere og produsere musikk og lyd til auditive og audiovisuelle medier som film, spill, reklame og radio/podcast. Utdanningen er svært praktisk rettet, og fokuset ligger dermed konstant på å skape.

Hva slags mennesker passer utdanningen for?

For å bli en god musikkdesigner er det en stor fordel å på et eller annet vis ha holdt på med musikk fra før; i band, kulturskole, kor eller korps, folkehøyskole, musikklinje på vgs. eller kanskje laget musikk for seg selv på pc/mac i et av de utallige tilgjengelige musikkprogramvarene som fins på markedet.

Det aller viktige er å ha et relativt godt gehør, og en genuin interesse for å skape musikk.

En utfordring med å studere det som trolig i alle år har vært hobbyen din, er at man nå ikke lengre kun kan holde på med musikk når man føler seg mest inspirert, eller bare når man har lyst. Ved å studere musikkdesign går man inn i et heltidsstudie som skal forberede deg på arbeidslivet – med det meste av alt det innebærer av samarbeid, leveringsfrister, krav, kundebriefer, tverrfaglighet og profesjonalitet. For å bli en god musikkdesigner må man like å jobbe for å skape de beste produkter for sine kunder; ofte med ulik type vinkling, uttrykk og sjanger fra gang til gang.

Hvilke konkrete punkter er fagkolens musikkdesign-utdanning gode på?

På musikkdesign har vi valgt å legge hovedfokuset på strategisk musikkdesign; det å lage musikk og lyd tilpasset kunders behov.

Oppgaver, samarbeid og utfordringer er vinklet som realistiske oppgaver som du kunne møtt på etter endt utdanning. Vi jobber hele tiden med å være yrkesrettet, og vi har et nært samarbeid med mange svært aktive aktører i bransjen. Så dette mener jeg vi er veldig gode på!

Gå til studiesiden For musikkdesign