Go to main content
Pressemelding 24.02.2016

Bergen
Bergen

Et tydeligere alternativ

1. januar så Høyskolen Kristiania dagens lys. Den nye høyskolen er en stiftelse som slo sammen Markedshøyskolen, Norges Kreative Høyskole, Norges Helsehøyskole og NKS Nettstudier under ett felles skolenavn. Høyskolen Kristiania har 8 000 studenter i Oslo, Bergen og Trondheim og på nett. – Vi samler oss nå rundt navnet Høyskolen Kristiania for å stå enda bedre rustet overfor de endringene som pågår i utdanningssektoren. Høyskolen skal bli en tydeligere og synligere aktør i tiden som kommer og ta en sterkere markedsposisjon, forteller rektor Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania. Satsingen i Bergen styrker høyskolens konkurransekraft gjennom å bygge en tydelig og attraktiv merkevare blant høyskolens målgrupper. Den nye høyskolen har konkurrenter i mange deler av utdannings-Norge, både innen markedsførings- og økonomifag, kreative fag og ledelsesfag.

Sterke aktører med på laget

Til å bistå i prosessen med å skape en ny visuell identitet og ikke minst finne et nytt navn på høyskolen allierte vi oss med de aller dyktigste i bransjen – Snøhetta Brand Design. Snøhetta innehar de kreative kvalitetene som reflekterer oss som høyskole, og er kjent for å skape et bredt engasjement. Et nytt merke må gjøres kjent. For første gang satser derfor høyskolen på TV-reklame, og store ressurser brukes også digitalt. I tillegg til tradisjonell TV-reklame har høyskolen i samarbeid med Anorak produsert en mini reality-serie publisert på VGTV. VGTV sine redaksjonelle kvalitetskrav lå til grunn for distribusjon, og mediehusets plattform sørget for god spredning. Markedsdirektør Jon Fornes forteller om et moderne kommunikasjonskonsept, der annonsøren tilbyr unikt og troverdig innhold rettet mot målgruppen, for å vekke deres interesse og skape engasjement. - Markedssatsingen inneholder derfor TV-reklame rettet mot unge og deres foreldre, en kraftig digitalsatsing og deltakelse på utdanningsmessene, som fortsatt er viktig, sier Fornes. I dag studerer omkring 700 studenter ved Høyskolen Kristiania Bergen, men med denne storsatsingen har skolen store ambisjoner og gode muligheter for vekst.

Kontaktinformasjon