Go to main content
Axel Eikner, avdelingsdirektør Bergen. BildeAxel Eikner, avdelingsdirektør Bergen. Bilde
Avdelingsdirektør i Bergen, Axel Eikner gleder seg til nye lokaler til høsten.

Det blir nok en gang et spennende år for Høyskolen Kristiania i Bergen. Bare tre år etter forrige flytting, har studentmassen blitt så stor at større og bedre tilrettelagte lokaler er nødvendig. Fra høsten utvides studietilbudet i Bergen med fire nye utdanninger. Dermed tilbys nå tolv ulike studier innenfor fagområdene ledelse, markedsføring, kreativitet og kommunikasjon i vestlandsbyen.

– Dette er ikke noe annet enn en positiv utfordring, og vi er heldige som har fått til en avtale om bytte av lokaler med Sonans Privatistskole. De ønsket mindre areal og små klasserom, vi må ha større plass og store auditorier for et økende antall fellesfag, forteller rektor Trond Blindheim.

Altfor pessimistiske

– Det er bare å innrømme at vi var for pessimistiske i starten. Bachelorstudiene HR og salg har virkelig vært en suksess og vi åpner nå opp for fire studier til, sier avdelingsdirektør Axel Eikner.

Hansaparken er sentrumsnær, og gir Høyskolen Kristiania i Bergen en unik mulighet til å bygge et særegent campusmiljø. Det blir tilrettelagt for kantinetilbud både for studenter og ansatte, samt ukentlig studentkro. Først og fremst er det likevel auditoriene og tilgjengelige åpne og luftige arbeidsareal som er byggets viktigste attraksjoner.

Historisk sus

Beliggenheten i den syd-østlige delen av byen gir nærhet til både sentrum og andre utdanningsinstitusjoner, som Høyskolen i Bergen, den nye Kunsthøyskolen og Bergens største videregående skole; Amalie Skram. Det hviler også en historisk atmosfære over bydelen. Området ble bygget av Hansa Bryggeri på 1800-tallet, en stolthet i Bergen, og er i dag en blanding av boliger, næringsdrift, skoler, kunstgallerier, serveringssteder og butikker.

Bergen
Bergen

10 minutter fra bystasjonen

Høyskolen Kristiania blir nå også lokalisert i søndre del av byen, rundt 10 minutters gange fra kollektivknutepunktet jernbanen/bystasjonen, som igjen bare er fem minutter unna Torgalmenningen. Student Bjørn Kjetil Tandbo synes det er spennende at høyskolen nå får større lokaler.

 – Høyskolen Kristianias lokaler i Bergen gir definitivt mer rom for et godt studie- og arbeidsmiljø, samt fremtidig endring og vekst.

Nå frister det nesten å fortsette på et ekstra studium, avslutter han.