Go to main content
Førsteamanuensis Terje Alræk ved Institutt for helsefag har blitt tildelt opprykk til professor i helsetjenesteforskning ved Høyskolen Kristiania. Kunnskapen om hvordan å utvikle en god helsetjeneste blir stadig viktigere i tiden framover, og høyskolen besitter nå professorkompetanse på området. 

Terje Alræk har blitt professor!
Terje Alræk har blitt professor!

Først i Norge

Instituttleder for Institutt for helsefag, Trine Meza, sier dette er et godt steg for å sikre enda bedre utdanning og forskning ved høyskolen. At Alræk har blitt bedømt av Universitetet i Tromsø som er en anerkjent institusjon, og av en internasjonal komité er en bekreftelse for oss at instituttet innehar høy kompetanse innen fagområdet. - Vi er veldig stolte av at Terje er den første i Norge med akupunkturbakgrunn som har fått professorkompetansen sin bedømt. Vi har et veldig høyt kompetent fagmiljø på Institutt for helsefag, med mange førsteamanuenser og nå også flere professorer i staben. Dette er viktig for oss, og er også en del av Høyskolen Kristiania sin strategi om å øke forskningsaktiviteten- og kompetansen, sier instituttleder Meza.

Større akademisk legitimitet

Med professorkompetanse i helsetjenesteforskning vokser den faglige kompetansen ved Høyskolen Kristiania, og Alræk melder seg inn i rekkene av fagressurser som kan benyttes ved flere av fagområdene som tilbys. Rektor Trond Blindheim gratulerer også Terje med professorkompetansen. - For Terje betyr dette at han har nådd den aller høyeste faglige posisjonen man kan få i akademia. For høyskolen og fagmiljøet innen helsefag betyr det større akademisk legitimitet og prestisje, og at målet om å kunne tilby en mastergrad i helsefag har kommet et skritt nærmere. Selvsagt betyr det også svært mye for akupunkturmiljøet i Norge at Terje, som også er praktiserende akupunktør, har nådd professorkompetanse, avslutter Blindheim.

Tiltredelsesforelesning

Fredag 12. februar inviterte vi til tiltredelsesforelesning med professor Terje Alræk, og tema for forelesningen var «Akupunktur i Norge». Terje Alræk er utdannet akupunktør (BAc) fra The International College of Oriental Medicine i England og tok i 2004 Norges første doktorgrad (ph.d.) i akupunktur ved Universitetet i Bergen.

Fagkyndig komité var:

  • Professor Heather Boon (Leslie Dan Faculty of Pharmacy, University of Toronto)
  • Professor Aslak Stensbekk (Institutt for Samfunnsmedisin, NTNU)
  • Professor Nina Emaus (UiT The Artic University of N­orway, Tromsø)