Mitt navn er Ine‐Charlotte Lothe Asakskogen og jeg går 2. og siste året på Grafisk Design. Fra før har jeg studert religionsvitenskap, med støttefag i psykologi, og barnevern.

Hva slags jobb har du fått?

Jeg har vært så utrolig heldig at jeg har fått meg jobb i Headspin, som har noe de kaller for Headspin Pioneer. Her tilbys studenter en jobb i studietiden sin, tilpasset studiet.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg fikk en anbefaling fra Laila Olsen på Karrieresenteret Track om å søke. Jeg sendte dermed raskt en mail til Headspin og ble innkalt på intervju sammen med CEO og kreativ leder. Like før jul fikk jeg tidenes beste julegave, nemlig muligheten til å få jobbe hos dem. Prosjektet "Nordens beste studieby" fikk jeg tilbud om via hovedlæreren vår på Grafisk Design, Kristin Tiller.

Hva var interessant med akkurat dette firmaet?

Headspin er et av Trondheims største kommunikasjonsbyråer, og jobber med store firma som blant annet Det Norske og Den Danske Bank. Å få denne stillingen gir meg en kjempemulighet fremover som grafisk designer, hvor jeg nå får veldig god innsikt i hvordan man jobber i byrå. Og ikke minst får jeg utviklet meg masse, med spennende utfordringer og nye måter å jobbe på.

Å få denne stillingen gir meg en kjempemulighet fremover som grafisk designer!

"Nordens beste studieby" gir oss erfaring med nye måter å jobbe på, ikke minst det å forholde seg til en reell kunde. Det er spennende å få muligheten til å utvikle en hel visuell identitet og legge grunnlaget for deres identitet og forme hvordan de blir synlig i samfunnet.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

En typisk arbeidsdag starter gjerne med et kreativt møte hvor man deler tips og triks, inspirasjon eller lufter ideer. Deretter jobber jeg videre med det prosjektet jeg er satt på. Hittil har jeg tatt del i blant annet reklameinnspilling og t‐skjortedesign. Jeg er også med på ulike møter og workshops, både innad i Headspin men også ute hos kunder. Hver dag er ulik, og veldig variert og jeg gleder meg alltid til å komme tilbake! I jobben med "Nordens Beste Studieby" styrer vi selv hvordan vi jobber. Vi har satt deadlines sammen med prosjektlederen og har jevnlige møter med henne for å holde hverandre oppdatert. Nå er vi en startfase hvor skjelettet til identiteten blir lagt.

Hvorfor tror du at Headspin ansatte nettopp deg?

Jeg tror at grunnen til at de ansatte meg var fordi jeg vet hva jeg ønsker og vil. Jeg er både målrettet og ambisiøs. Jeg tror det er viktig å kjenne seg selv og vite hvor man står. Sine styrker, og hva kan man bli bedre på – og hvordan. Grunnen til at jeg var en av de som ble valgt til å jobbe med "Nordens beste studieby" tror jeg var fordi jeg har vist at jeg jobber strukturert og målbevisst.

Hva hjalp karrieresenteret deg med i jobbsøkerprosessen?

Karrieresenteret tipset meg om muligheten for å jobbe hos Headspin, og anbefalte meg til deres sjef. Samtalen jeg hadde med Laila på karrieresenteret gjorde meg enda mer bevisst på meg selv, og gjorde meg enda mer rak i ryggen.

Har du tips til andre studenter som skal ut i jobb?

Vit hva du selv vil og ønsker. Ha et mål og kjenn deg selv. Ikke snakk deg selv ned, men vær stolt av det du kan og det du har gjort. Grip mulighetene rundt deg, og vis deg frem!

Ine skilte seg helt ut fra alle de andre søkerne til Pioneerprogrammet. Hun har klare tanker om sitt eget nivå, hva hun vil og hva hun kan bidra med. Hun solgte seg også inn med stor troverdighet i forhold til de andre. Kort sagt vi følte at vi måtte ha henne og ikke hun oss :-) Øyvind Krag Ingul – CEO Headspin Productions